Tisdag

I dag har Emma Varit och lekt med en kompis från Lekis Elsa T. Hon har inte gått på dagis någon gång hennes mamma värkar vara en sådan mamma som är hemma och föder barn. Inget fel med det jag bara undrar hur hon orkar vara hemma så länge, med små barn. Dom har 2 flickor och 2 pojkar och ska få en ny bebis i April.......Hjälp jag blir skräck slagen att bara vara hemmajag som nästan längtar till jobbet nu.

Ja ja det värkar ju funka för henne.

Först ska jag Gratta Anna och Jari som har fått en liten flick som ska heta Minna, och det var nästan som jag förstod för i måndags sa jag till Perra att jag trodde att Anna skulle få en flicka för jag skulle inte kunna tänka mig henne med en Pojk bebis. Och Jari värkar ju bara ha flick spermier efter triss i flickor.


Nu är det bara 27 dagar kvar om man räknar från ul:et men om man ska utgå från sista Mens så är det bara 19 dagar kvar.......Å jag vill att tiden ska gå lite fortare.

Jag måste bara skriva att nu har jag läst ut boken En plats i solen av Liza Marklund, varför är alltid böcker så korta?
Den var super bra för övrigt men nu får jag väl vänta hundra år på nästa bok.


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lördag

Japp i Lördags åkte vi åter i gen till Härliga Hälsingland för ett barn dop. Den här gången var det Karin och Christians lille man Jonathan som skulle under prästens blöta hand.

Så Perra åkte upp å hämtade Rune i Skräddarbacken och det bar i väg mot Sandarne.

Perra hade ju också under det förra dopet i Lördags lovat att vi skulle hälsa på Gammelfarmor i "stan" Söderhamn alltså, så vi dumpade Rune i Åsbacka å fortsatte dit. Lite roligt skulle det ju bli efter som att Emma har fyllt år och det kom inte ett knyst från den sidan av släkten, som vanligt vill säga men hon var ju trotsa allt till Kevin när han fyllde.

Väl i stan vart det lite Bulle och Kaffe och allmänt skit prat och Emma upplyste om att hon minsann fyllt år den 10 September. Och gissa vad hon svara .....Jo - Ja jag vet det du ska få en slant nu, men jag har inte så mycket hemma, vill inte ha kontanter på mig, så du ska få något annat en annan gång å så fick Emma all växel hon hade ca 80 kronor :)

Vi vart inte där så jätte länge, efter som att dopet skulle börja 14,30 och Perra hade ju glömt sina kläder som han skulle ha på sig så vi var ju tvungna att gå och införskaffa nya tröjor till honom.

Väl på Jc så började vi diskutera vilken storlek min käre Sambo har och han var bomb säker på att M var den storleken han skulle ha ! Ha tror han ja. Jag där i mot Vet att han minst behöver L för att den inte ska vara för liten efter en tvätt. så det vart att köpa en M och en L. och ni kan ju gissa vem som hade rätt!

JAG så klart som alltid.........

Dop i Sandarne kyrka 14,30 Jonathan Christian Sörensen.

Dopet gick jätte bra en bra präst och Jonathan var jätte snäll under hela akten.

Kaffe och kaka och smörgåstårta i Östanbo Bön hus Jätte gått.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

I dag bestämde jag att jag skulle hämta Emma kl 11.00 efter gympan, efter som att vi ska på dop i morgon i gen så ville jag inte ha henne springandes ute på skogården med blött hår, och bli ännu sämre än vad hon redan är.

Jag lämnade henne där kl 8.00, å dom har en vikarie där som heter Ömer och jag stör mig på honom så mycket han är så.......hur ska jag säga, Nä jag gillar honom bara inte.

Åkte till Ica Maxi och köpte frukost och Liza Marklunds nya bok En plats i solen, som jag har väntat hela sommaren på, åkte hem och åt, läste lite och tittade på Rix Morgon ZOO på tv och så mycket mer han jag inte förens jag skulle hämta Emma i gen.

Upp till skräddarbacken hämta Emma å i väg på shopping, var tvungen och skriva en lista på vilka affärer jag skulle på så att jag inte skulle glömma något.

1. Jysk- köpa frotte överdrag till dubbel säng ( vi har jätte tjocka bäddmadrasser ca 20 cm tjocka och de åker bara i sär)   
                Men det hoppade jag över! :)

2. ÖB-    Köpa schampo och balsam vart ett paket med gula tvätt lappar till bebben också.

3. Grangården- Kattmat, det vart 24 burkar och en säck med torr foder 501:- :)

4. Dollar stor- Presenter till Sofia och Alexandra

5. Barnens hus- Skötbords under lägg eller vad det heter, köpte för stort så det var bara att åka tillbaka och byta :(

Hum Super bra bild :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Japp då är det Torsdag igen och Emma ska i väg och rida. Men som vanligt numer så är hon ju krasslig jämt. Anledningen är ju som jag nämnt tidigare att hon inte har några ytter kläder på sig ute på skolan, utan dom skickar ut dem i bara tröjan. Hostig och snorig, somnar prinsessan i bilen och är inte alls på humör att rida när hon vaknar och vi är framme


Men sagt och gjort , borstning av hästen och kratsning av hovar går väl så där lite jobbigt men med hjälp av Pappa går det mesta bra! På med träns och sadel och ut på ridbanan. Den här gången var det Zidde som fick vara den häst som skulle bli sparkad på av vår lilla ryttarna Trötta och uttråkade hästar är inte alltid roligt att tas med och det märkte Emma ganska snabbt. Och trött som hon var tröttnade hon ur ganska snabbt hon också när zidde nästan gick och sov. Zzzzzzzz . Men vi kämpade oss i genom 1 timme och åkte hem lyckliga och glada.

När Vi kom till Stallet håll de på att sko en av hästarna och det såg faktiskt lite roligt ut!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Melvins dop och Annikas 30-års fest


Ja i Lördags var det då dax för vårt första Barndop i September. Det började med Melvins dop i Ulrika Ellionora Kyrka i Söderhamn. Som det tydligen har blivit nu för tiden finns det bara 2 datum i månaden som man får välja på för att ha sitt dop, så det kan bli upp till 3 barn som kan döpas på en gång! Konstigt tycker jag ? Vem vill döpa sitt barn med 1-2 andra familjer som man inte känner? Mysko!

 Ja ja dom drar in på allt! Det som var ännu mer konstigt var att familjerna fick sitta kvar i bänken ända tills det var dax att få vatten på huvudet? I min värld står man där framme och pinas, hålla upp barnet när man säger namnet den ska få osv.....men inte här inte. Ännu konstigare! Eller vad tycker ni?

 Nu gick det ju bra det var bara två barn och inte speciellt mycket gäster, det tog inte längre än ett vanligt dop, och det är väl det som är meningen fler barn men inte mer tid........Besparingar.

Efter dopet bar det i väg till Micaela och Cigges kvarters lokal på Norralagatan där det bjöds på 100 kakor och en ( ursäkta) jätte äklig tårta. Perra tyckte om den men villken tårta tycker inte han om . Vi åkte efter en stund , Annika skulle hem och fixa inför sin 30 fest som skulle gå av stapeln runt 19,00 tiden, så vi sjusade henne till Sandarne och åkte sedan vidare till Åsbacka å pratade lite skit, huset fullt som vanligt......

Vi åkte till baka till stan och var hem till Micaela och Cigge och kollade på dop presenterna och pratade lite, roligt att dom vill ha kontakt. Perra har ju inte haft någon vidare kontakt med den sidan av ”släkten”. Förövrigt lovade Perra att vi skulle komma till Farmor på Lördag när det är dax för Jonathans dop i Sandarne Kyrka. Det blir stressigt.........

Vi var väl kvar i stan lite för länge efter som att vi var efterlysta som vi alltid blir om vi åker någonstans. Så vi var tvungna att åka till baka till Sandarna, å Annikas fest. Det gjorde i och för sig inget, det skulle bli trevligt och jag var så hungrig.

Hos Annika blev det present öppning och av oss fick hon det hon bäst behöver.......En IKEA kasse med glödlampor och 2 super finna lampor som ska lysa upp hennes tillvaro. Super god mat och förövrigt ganska roligt, det ända som var lite tråkigt var att Emma vaknade kl 5 på morgonen så vid 21,00 tiden var ju hon super trött och när Christian gick hem med Sofia då balade hon ju ur och ville bara sova. Men vi härdade ut till 23,00 tiden och åkte väl hemåt vid 23,30 och hon slocknade i bilen på en gång.

I sörLjusne träffade vi på ett Lodjur, dom är verkligen stora, å Perra höll sig vaken ända till Gävle så det var ju trevligt. Äntligen kl 01,00 lägger jag mig i min sköna säng å somnar nog på en gång.

Det var vår Lördag den 20 september 2008.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Graviditet Nr 1

När fick du reda på att du var gravid?: 30 December 2001
Blev det en chock?:  Lite kanske?
Hur gammal var du?: 24 år
Hade du mycket halsbränna? : oja
Spydde du mycket?: Jepp som en gris
Hade du mycket foglossning? : JA!
Ditt sf mått som störst?: 36 tror jag
Har du fått bristningar?: 2-3 sträck på ena sidan
Trodde du att det var en pojke eller flicka?: Pojke
Vad hoppades du på?: Flicka
Gick du över tiden?: Ja 1 Dag
Födde du för tidigt?:
Hur var förlossningen?: Det gick så fort! Men vist gjorde det ont men inte outhärdligt!
Blev du sydd?: Japp några styngn
Dragen med sugklocka?: Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet?: De var en hel del, för hon fick så dåligt hjärt ljud!
Hade du någon nära med dig?: Jepp Perra
Vilket BB födde du på?:
  Hudiksvall
Hur stor var bebisen?: 3670kg 51 cm lång
Blev det en pojke eller flicka?:  Flicka
Vad fick den heta?: Emma Jenny Viktoria
Var allting värt det?:  Ja klart det är klart, man älskar ju sitt barn mer än något annat i hela världen! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

I går var det torsdag och det betyder ridning för Emma. Som vanligt hänger rängnet i luften, men som vanligt klarar vi oss precis från att få de över oss, komiskt! I dag fick Emma rida på Mandamus en svart shetlands ponny som antingen går och sover zzzzzzzzz eller om man jagar på honom lite springer iväg som ett jehu.

I går fick barnen gå till hagen å hämta de små liven, och gissa om det var någon som var intresserad av att komma?
Nej naturligt viss vill de inte de när de så småfolket stå där, och det kan jag förstå vem vill bli dragen och sparkad på *Ler*, men det gick bra till slut alla fick den häst dom blivit till delad.

Vi tar vår lilla Mandamus och går mot hagens utgång, å där får barnen hoppa upp. Inga problem med Emmas långa ben och Mandamus korta. Väl uppe satte det av till stallet och Aj ajaj vad ont i rumpan alla tyckte att det gjorde.

Ut på ridbanan och skritta runt, runt lite konor över en bro och så forsatte det i ca 40 minuter, lite trav också det tyckte dom var roligast men oj så ont det gjorde i rumpan. Alla var jätte duktiga. Men när det vart uppställning på medellinjen då ville Emma av - Mamma min rumpa gör ont! Älskade unge.

Till stallet borsta, kratsa hovarna och ge dom mat sedan var det slut för denna gång.

När vi var färdiga så upp täker jag att det fattas en del av Emmas fram tand, undra hur det har gått till?

Har ringt Tandläkaren nu på morgonen så vi ska dit 10,20 emma kommer att bli galen på mig efter som att det är just när de ska ha idrott. Alltid en Älskad Mamma? :) Får muta med Kupolen och nya kläder till dopet i Morgon.shetland ponny
 
Mandamus

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Man Kan fortfarande bli förvånad?

Perras syster fyllde 30 år den 15/9-08 det var alltså i Tisdags. Grattis till dig. Och som vanligt kan man ju inte planera villka som ska komma. Men gissa villken förvåning när Perra & Annikas "såkallade" Pappa med Familj dycker upp på hennes trappa. Det komiska i det hela är att under helgen hade jag och Kerstin pratat om villka som ev skulle kunna komma, men Anders som han heter brukar inte varken ringa eller komma när Annika Perra eller barnen fyller år.

Som sakt där stod dom Anders, Margita, Christian, Micaela, Cigge, Melvin Och Farmor hon brukar faktiskt komma, (även om hon inte hörde av sig när Emma fyllde år) Och det tänker jag inte ta upp heller, eller vi får se nu på dopet på Lördag om dom har kommit i håg henne som dom inte brukar göra. Farmor var ju till Kevin när han fyllde i alla fall. Jag lider dock av att inte kunna var tyst ........


Ja nu är det bara 40 dagar kvar till Bf, det känns som en evighet. Jag sover ur dåligt vill ligga på sidan men det gör så ont i mina jumskar att jag tror benen ska ramla av när jag ställer mig upp. Hallsbränna så att jag tror att halsen och magen ska brinna upp. Nä gud vad jag klagar men det måste man få göra eller?

Just nu skulle jag villja vinna en miljon.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidsfördriv

1. Vad är klockan? 13,12     


2. Ditt namn? Jenny

  
3. Smeknamn? -


4. Piercings: Ja i öronen o i näsan


5. Ögonfärg: Blå       


7. Favoritmat?  Kina Mat

8. Någonsin varit i Kalifornien? Nej


9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper?  Nej


10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Ja

11. Varit med i någon bilolycka? Ja


12. Krutonger eller baconbitar? Krutonger


13. Favoritdag på veckan?  Fredagkväll


14. Favoritrestaurang: Kinesisk


15. Favoritsport att titta på: Speedway friidrott igentligen all sport


16. Favoritdrink: -


17. Favoritglass:  Isglass


18. Walt Disney eller Warner Bros?  Warner Bros


19. Favorit-snabbmatsrestaurang?  MC


20. Vilken färg har din sovrumstapet?   Grå


21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? Ingen


22. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Ingen aning


23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort? IKEA


24. Vad gör du oftast när du är uttråkad?  Hittar på nått


25. När går du och lägger dig?  21-22 tiden


26. Vem kommer att svara på detta e-mail först? -


27. Vem av dom du skickat detta e-mail till kommer inte att svara?  --


28. Vilket tv-program missar du inte? speedway gp


29. Senaste person du gick ut och åt middag med?  Perra, Emma , Mamma & Hasse

30. Ford eller Chevrolet?  Chevrolet


31. Vad lyssnar du på just nu? Tv:n


32. Vilken är din favoritfärg? Svart


33. Hav eller flod?  Havet

34. Hur många tatueringar har du? 0


35 . Har du någon gång kört slut på bensinen? ja på en moppe

36. Katter eller hundar? Hund!


37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet: 21:26 med avbrott

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fritids Är Inte Som Dagis!

I går när jag hämtade Emma på skolan, så ser jag ungen sitter i skogen i ett par tunna byxor och en luvtröja. Det värkar väl inte så farligt men om jag till lägger att det bara vara 7 grader varmt ute kanske ni förstår......Hon har en hel väska med kläder i sitt fack, å hon hadde jacka med sig. Kan inte fröknarna se till att de är på klädda eller vill dom att hela bunten ska bli sjuk?

I går kväll när Emma skulle sova hostade hon så jag trodde lungorna skulle komma ur kroppen på henne.

I dag sa jag till att hon skulle ha Överdrags byxor och jacka och MÖSSA.....Jag vill inte att hon ska bli sjuk....

Eller är det för mycket begärt!

 Nu har jag hämtat min Prinsesa på Fritids och i dag hade hon faktiskt både överdrags byxor och Mössa på sig. För en gång skull behöver jag inte gå där i från arg. Men å andra sidan sa ju fröken i dag att det är ju värkligen kalt, ja just det som om det inte var det i går då.......

I dag var jag till Barnmorskan bara 2 gånger kvar innan bf känns skönt tycker att det har tagit jätte lång tid. Allt var bra bebisen låg neråt men inte fixerad mycket rumpa uppe vid revbenen, å det känns kan jag säga. Den ligger precis som emma gjorde på höger sida och trycker. 41 Dagar kvar....

Nä nu ska jag laga mat pasta och bacon sås 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Emmas 6-års kalas

I Söndags var det dax att ha det årliga kalaset, det vart lyckat 7 Gäster var bjudna och det gick lungt till i kals mått mätt.

Gäster:

Julia Vinge
Mathilda Andersson
Elin Waaker
Lina Hälsten
Ida Purche
Maja
Albin Magnusson
 

Som vanligt blir det inte så mycket fikande utan mer lek, så man behöver ju inte ha så mycket att bjuda på, barnen är nöjda om dom får träffas och leka.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()