Ny dag !

I dag är det alltså  en ny dag, inte en jätte bra dag precis men vad ska man göra................Som man bäddar får man ligga, eller hur är det man säger.

Ellen sover och det borde jag också göra är faktiskt ganska trött, men känner mig lite uppjagad så det blir nog svårt. Men det blir väl som vanligt att jag somnar lagom tills jag ska hämta Emma kl 11 och då är man ju så trött efter att bara ha somnat en liten stund.

Hade tängt lägga in lite bilder på Emma och Ellen men då var det slut på bateri i kameran så ike det får vänta.....Annars hade det ju varit roligt nu när det är så många som varit in på boggen =)!

Tanken var väl att vi skulle ha åkt upp till Söderhamn i helgen eller i alla fall fram och tillbaka efter som att Emma har ridning på Lördag hinner man inte så mycket , men nu blir det nog inte så!!!!!!!!

Annars är det en härlig solig dag, snön som har kommit smälter nog lika fort. *hoppas*

Apropå dålig dag...............så var vi lite sena i dag,det var mycket snö på bilen å så den j*vla bil dörren gick inte att stänga. Det var nästan så att jag gav upp och Emma hade fått stanna hemma från skolan men till slut så gick den i gen...............Å då var humöret på topp kan jag säga! Hoppas hon får en bra dag i Teknikbacken och att dom inte fryser fingrar och tår av sig!

Emma vill följa med Elsa-Märta ( ja hon heter så, gulligt va, ) hem i dag får se vad hennes mamma säger om det. Aj då nu börjar det bli dåligt bateri i datorn bäst att sluta!

Tingeling Alla Läsare =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det var inte meningen!

Nu har Annika flyttat in i "vårt" gamla hus som alla säger! Men nu är det ju hennes hus eller det hus hon hyr!

Det konstiga med det hela är att ingen av dom tycker att det är konstigt eller att det kanske skulle kunna vara lite känsligt att just hyra det huset?  Alla vi har berättat det för tycker att det är lite konstigt, vill man inte hitta något eget?????? Jag har redan sakt att jag inte kan eller vill åka ditt. Men som någon sa NI hälsar väl inte på henne så ofta en då!!!!!! Nej det kanske är sant men vi bor inte direkt nära heller och nu kommer det och bli så att jag ALDRIG kommer att hälsa på! Och om hon tar det personligt så kan jag säga att det gör jag också!

Jag vill vara UNIK även om jag oftast inte är det så är mitt mål i livet att inte vara som alla andra!!! Jag vill ha en egen åsikt och inte vara en i mängden. Och det försöker jag lära mina barn. Det är samma sak med saker,bilar,möbler,HUS! Jag vill inte att hela släkten ska ha exakt samma saker . MEN DET ÄR JU JAG!

Det kanske är så när man i princip har varit ensam barn, att man inte är van att dela med sig............ Men det tror jag är en myt! Eller jag vet att Perra tycker inte att det är roligt att,  altid ha behövt dela med sig....... Som ett exempel han har inte en enda sak från när han var liten/ Barn. Jag tror att alla barn som har syskon någon gång har tyckt att det har varit jobbigt att dela med sig! På både bra och dåligt.

Jag är inte bitter, bara besviken och tyvärr kommer det här att avspegla sig på hela min åsikt om att vissa inte kan tänka eller vilja vara unika människor med egna ider!

Och det jag kan bli jävligt förbannad över är  att hade inte jag fått höra av min exgranne eller rättare sakt Annikas granne så hade vi inte vetat ett smack! Efter som att alla tiger som muslor om det här! Och det skitter jag väl i men frågna är varför vi aldrig får veta något förns i sista stund........Är det för att vi är av en annan åsikt kanske??????????Varför ringer man inte och frågar mig vad jag menar? Perra är ju i Oskarshamn och jag skrev ju det här i dag MÅndag!

Det är inte meningen och trampa någon på tårna men jag måste väl få tänka och tycka jag med! Och när jag retat upp mig kan jag använda endel starka utryck! Jag vet att alla inte tycker lika och det respekterar jag frågan är om alla gör det?

Jag är glad för Annika att hon har kommit bort från den där gården med dom mysko människorna som fans där, och det är bra för barnen att bo där nere! Men som jag sakt så många gånger, det är väldigt kännsligt för mig med det där huset! Det har varit så mycket bråk kring det där, man vist ju aldrig från ena dan till den andra vad man skulle ha i postlådan. Och nu äntligen skulle jag kunna gå vidare glömma all skit och bara gå vidare. Det är det som är hela grejen........

Jag behövde bara få tycka lite!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skenshyttan Vs Amsberg

I Lördags började Emma rida i ett nytt stall! Det vart inte riktigt som vi hade tängt oss! Först och främst var det 9 barn i gruppen och det skulle bli så att dom skulle vara 2 eller 3 på en Häst! Inte vad jag tycker man ska vara! Emma har inte tålamod att stå brevid och titta eller leda någon annan som rider!  Så nu har jag fixat att det blir ridning i Skenshyttan på Söndagar i stället för på Lördagar i Amsberg!

Zidde

Skenshyttan                                                                                        Norra Amsberg

Bra:                                                                                                       Br
a:                                                                                                    

En häst till va rje barn                                                                      Kort bit att åka
Når att borsta på hela hästen                                                        Riktigt stall
Orkar lyfta hovarna                                                                           5x 2 timmar 650:-
Ridning/Åka häst med vagn varje gång

Dåligt:                                                                                                   Dåligt:

Inget ridhus                                                                                         För stora hästar
Inget riktigt stall                                                                                  2-3 barn på varje häst
Långt att åka                                                                                       För mycket teori/ sitta still
10x1 timme 1400:-
Tröga Shetlands ponnyer

Nu ska jag ta upp en sur Ellen!

Ridning tål att tänkas på!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I dag åker vi!

Å hämtar vår "nya" bil! Ska bli så roligt längtar........

Men innan så är det lite att göra!

  1. Hämta ut pengar
  2. Tvätta bilen
  3. Packa det vi ska ha med oss
  4. Vänta på att Perra kommer hem


Saab 9-5 2,3t Biopower

Äntligen en Kombi!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Twilight!

Det som jag inte trode skulle hända har hänt! Det låter väldigt dramatiskt men det är det inte! Så Karin om du har en 30-års kris så har väl jag en tidig 40-års kris då! *skrattar*

Jag har alltså blivit besat av Filmen Twilight........................ Har set den hur många gånger som helst redan och nu önskar jag bara att det vore November så nummer 2 kan komma. Jag skulle ju alldig läsa böckerna men jag brukar alltid bli lite besviken när filmerna kommer och dom har lämnat ute så mycket. Av förståeliga skäl! Men snart kan jag nog inte hålla mig längre!Den bästa filmen jag set på mycket länge!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fan vad illa jag ser!

Jag blir galen snart!  kort å inge mer att säga just nu!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glaskroppsavlossning VS Makuladegeneration ?

Jag har börjat se dåligt i gen på höger öga! Eller inte så dåligt som förut men tillräkligt för att jag ska bli irriterad när jag tittar på tv,det känns som jag har något skit på glasögat!

Ringde till ögon i Tisdags och fick en tid i går kl 11 snabbt som attan. Lämnade Emma hos Fia tog med mig Ellen å åkte dit.
Fick pupillvidgande droppar, och min läkare Anneli Vidmark kollade men såg inget nytt på makulla grejrn som jag hadde förra gången men börjad undra om det kanska är en Glaskroppsavlossning på gång...........................Låter ju trevligt ? NOT Ännu en grej som drabbar människor över 65....... bara lite över 30 år kvar tills jag kvalar in i den kategorin =) Ska tillbaka om tre veckor och om det blir värre innan ska jag ringa på en gång! Få se hur det utveklas!

  Det här är inte mitt öga, men det ser nästan ut så här fast jag har fler prickar på ögat som inte ska var där! ( Det i mitten på bilden)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckan

 Den här veckan har det inte hänt så mycket, emma har varit hemma från skolan med feber och rinnande näsa.

Ellen och jag var till BVC och vägde och mätte, lilla tjejen växer 6,935 kg och 67 cm lång så nu börjar kläderna bli i minsta laget i gen! =)

Jag skulle ha varit till Blge sjukhus och gjort ett cellprov men som förvirrad mamma tog jag fel på dagarna....................Snurrig värre!

Har fixat ny ridskola till Emma i norra Amsberg lite närmre att åka och så tror jag dom har stora hästar inga tröga shettisar! Det blir 5x2 timmar för 650kr på lördagar, å Lina och Isabella ska också gå där. den 1 April börjar simskolan i maserhallen det blir 10x40 minuter för 900 kr .Det blir bra då har vi lite å göra i vår!


Aquanova & Maserhallen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rut!

Emma kommer hem från skolan och är jätte ledsen......Anledningen är Rut! En björn som barnen i klassen får ta hem över helgen och sköta om. Det med följer en liten dagbok som man ska skriva vad Rut har fått gjort under helgen!

På fredagen före Sport lovet kommer emma hem och säger till mig att nästa gång är det min tur att ta hem Rut, men jag frågar inget mer om det, efter som att jag vet att dom drar lott om vem som ska få med sig björnen hem!

Men för barnen är det ju en stor grej och vad jag får veta nu är att då före Sportlovet var det bara Jennifer och Emma kvar så då hade fröken sakt att nästa gång är det ju du Emma! Det där kommer Emma i håg, allt man säger till henne kommer hon i håg även om det är en liten liten sak.

Men nu på måndagen vid samlingen säger dom att Rut ska följa med en annan pojke hem.....Emma blir ju jätte ledsen och undrar ju om dom glömt henne?

Jag skriver på Facebook att jag tröstar en ledsen Emma och skriver lite om Rut! Emmas fröken svarar att alla barn inte fått ta hem Rut och att hon inte alls blivit lovad!!!!!!!!!!!!!!!! Nu i efter hand vet jag ju att dom sakt att hon skulle få ta hem Rut!

Och nu har fröken sagt att Rut ska med Emma hem till nästa helg =) Om dom ändrar i planeringen måste dom säga det till barnet det berör, det är ju stora händelser i deras liv........

Men det jag är arg över är att fröken skriver att det är fler barn som väntar på Rut när det bara är att räkna veckorn och hur många barn det finns i klassen =( Puko Plus att tror dom inte att Emma berättar för mig hur och vad dom sakt....................Nu har jag lite svårt att tro det dom säger är sant.!
Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen i Tomta!

På Fredag morgon hade Perra bestämt träff med en färsäkrings gubbe från Folksam som har ringt typ 100 gånger för att han vill komma å prata med oss. Jag åkte i väg till Ica -kupolen för att handla lite åt katterna efter som att vi ska åka till Mamma efter att Folksam snubben har varit här!

   

Vad han behövde komma för har jag ingen aning om för jag vart inte klokare av att han komm och berättade att det var ju så bra att vi hade alla våra försäkringar hos dom! Konstigt!!!!

När han äntligen gick blev det snabba ryck, tanka i Ellen och hon var lagom trött och somnade nästan på en gång i sin bilstol.  Skönt om hon kan sova nästan hela vägen det blir liksom lättare att köra då.

Vi åker vägen förbi Gävle,Tierp, Hallsta den går mycket fortare och vägen är bättre än om man tar Avesta, Sala,Uppsala,Hallsta. Den vägen är kortare men tar hur lååååååååååååång tid som hälst.

Fredag kväll hände det inget, vi flyttade bokhyllan i vardags rummet och lite annat. Dom ska ju äntligen byta kök och öppna upp mellan kök och vardagsrummet. Det kommer att bli så bra!

Lördag blev det en promenad till Jeanette jätte roligt att träffas det blir ju inte så offta nu när vi bor så långt borta!

Emmas gud Mor Jeanette!

Lördag kväll så var vi bjudna till Larsas 30-års fest i Orion parken. Jag skjussade dit Perra stannade och pratade lite med Pia och Kent. Träffade Anna med söta Minna =) åkte sedan hem till mina prinsessor som hjälpte mormor och morfar med att plocka ur skåpen i köket.

Hämtade Perra vid 12 tiden det var lagom för honom =)Söndag bjöd på Vasaloppet och hem färd till Dalarna! Alltså har det inte hänt något av intresse här!

Vinnaren Daniel Tynell.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()