Inte mycket!

I dag blir det inte mycket annat än att vara hemma! Emma vaknade i natt och mådde illa, å snurrade 100 varv i sängen. Det är sånt som gör mig galen............att sova för mig är heligt! Men efter ett tag far hon upp ur sängen och spyr och springer vidare och spyr på toa golvet! Stakars liten, efter det så somnade hon och sov till 7.

I dag är det skidor på tv som tur är,då finns det ialla fall något att göra!

En promenad blir det med Ellen till hemköp  oxå!

Vart lite iriterad nyss! Visst är Daniel Westling en man av folket.................Varför skulle han inte vara det? Han kommer från en vanlig familj i en lite håla i Gästrikland . Vist är han säkert inte lus pank efter att ha drivit ett framgångs rikt företag...
Men hallå .....................han är en vanlig människa, varken adlig eller blå blodig. Hur ska man vara en man av folket om han inte är det?

I mogon kommer perra hem och på fredag åker vi till mamma!


 
Till Middag i dag blir det Torsk under dragontäcke! Det är gott och milt för Emmas mage som nog inte är i form ännu!

Ellen har ingen lust att bara vara i baby sittern utan låter illa! Mina öron rammlar snart av!!!!!!!

Åter till Köket!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grattis Viktoria Och Daniel !

Nu har det äntlige  hänt,  Viktoria och Daniel har förlovat sig, det tycker jag faktiskt var på tiden! Dom börjar ju båda bli lite upp åt åren och några barn inna 40 borde dom väl kunna få!
Ellen skriker som en gris här brevid, man skulle ju kunna tro att jorden håller på att gå under!

Mina Prinsessor!-Åååå Det är ganska svårt att Få Kycklingen Stil! (Bäst jag konsentrerar mig!)


I dag blev det SEMLA

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lyssna!

Det är Sportlov och det betyder att Emma kommer att vara en hulegan hela veckan!

Emma har en kompis här och det betyder att det brukar vara ganska lungt, dom brukar liksom roa sig själva. Men i dag har dom roatt sig lite för mycket med saker som inte är så bra! Dom började med att vara ute och Emma har lovat mig att inte äta Snö eller att suga på is......Men jag ser henne genom fönstre och säger till henne, hon säger förlåt och lovar att inte göra om det! Ok efter som att man är en mamma som tror på sina barn......Går in i köket och tittar ut på framisdan där sitter båda ligisterna och suger på varsin is tapp....................Arg öppnar dörren och talar om att nu blir det konsikvänser? inget mer godis förens det är slut med att äte äklig snö! Får se hur det lyckas.....

Hoppa i mammas säng fast man vet att man inte får vara där, leka med vatten både på rummet och på toan......kan man inte bara lyssna?

Nu hör jag hur en stuttsboll far runt i rummet, hoppas det blir hål i taket för det är ju bara gjort av någon slags uppspänd duk som går sönder bara men petar på den !!!! NOT

Är lite trött på att Emma inte kan lyssna, hon är nog inte det ända barnet som inte gör som föräldrarna tycker men nu får det räcka!

Ellen sover i alla fall i vagnen ute så det är ju något som är bra i alla fall.

Dom ringde från Saab/Opel i dag, där vår Opel är på lagning och det kommer att kosta 3500kr att laga ´.......Jätte roligt det kunde jag ha köpt tapeter till Biljardbords rummet i stället! Men nej inte det.

Det blir aldrig mer än Opel ! För mitt hjärta klappar ju för

Nu ska jag springa ner till min tvätt maskin!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Varför behöver barn Mobiltelefoner?

I dag är det äntligen Torsdag igen och Perra kommer hem =)

I dag är Emma i Mellsta parken för att åka skidor med klassen. Naturligt viss är det -10 ute så det blir nog kalt åt dom!

Sitter i soffan med Ellen i knät, det är inte så lätt att skriva med pekfinnger valse =) men det är bäst att passa på medans lillan sover!

Imorgon ska Karin och Christian komma på en liten visit! Det blir roligt.

När man sitter här i soffan så kan man fundera på allt möjligt! Å en tanke jag har är.......

När är det lämpligt att ge sina barn mobiltelefoner?  Jag tycker inte att man har behov av en mobil när man är 6-7 år kanske tidigast när man är 10 år om änns då!  Frågan är vad barnen behöver telefonen till? När barnen är i den åldern är det väl alltid en vuxen i närheten, eller är det jag som är ute och cyklar? Är jag omordern eller?

Skidskytte Mix lag  Silver till Sverige i dag, det var roligt att se, något roligt på VM i alla fall!

Ska snart göra ett ryck innan det är dax att hämta Emma i Skräddarbacken kl 13.00 då är hon nog djupfryst och hungrig!


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En tråkig dag!

I dag har det inte hänt något som någon skulle kunna vara intreserad av!

Emma har haft Amanda här och lekt.

Jag är trött sov dåligt i natt,ont i min beniga kropp! =(

Ska äta korv med bröd och se på Bolibompa sen lägger vi nog oss mitt huvud värker och det känns allmänt tråkigt!

Först blir det halv åtta hos mig på tv4 sen blir det förlossnings kliniken på tv 4Fakta..........

Ha det bra hoppas nästa dag blir bättre!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tori Spelling Och lite av varje!

Läste i Aftonbladet om Tori Spelling att hon rasat i vikt efter den 2 graviditeten och skyller det mer eller mindre på den höga pressen från omgivningen? Jag har just fått mitt andra barn som ni vet, och jag hade dagen efter förlossningen gått ner 9,3 kilo. Och nu är det nog uppe i 12-13 kilo! För mig känns det inte som att jag är speciellt pressad och det är där för jag har gått ner. Jag har aldrig upplevt att Tori Spelling har varit en stor människa, och visst lever hon kanske en mer pressat liv än vad jag gör =) men Jag tror inte att det är hela värden.......Jag kan bli så trött på sånt här! Kroppen förändras olika och hon råkar nog vara en sån som går ner mer än andra, är det något man måste skriva i tidningen om antingen har kändisar gått upp för mycket i graviditeten och gått ner för lite eller tvärt om. Alla är olika!

Den stora Nyheten just nu är om Invandrare ska kunna utvisas direkt om man har gjort ett brott! Och det tycker jag är rätt! Ut med dom, vi skulle inte få stanna i deras land om i gjorde ett brott! Snarar få ett hand avhuggen eller dömmas till döden! Det kostar bara pengar som vi skulle kunna använda till skola eller sjukvård!

Jag är inte rasist men någon måtta får det vara ska man bo i sverige så får man följa lagen! Och våra svenska brottslingar kostar oss tillräkligt med pengar! Skicka dem till baka till sitt land där dom kan sitta av sitt straf!

Nu vakande Ellen måste hämta henne!Nu är snart dagen till sin ända!

Det har inte hänt något i dag, det har varit rätt tråkigt.......Ingen har ringt , ingen har varit här alltså inget har hänt!

Hämtade Emma i skolan och sen har vi bara varit!

Till Middag vart det fläskottlet och potatis och sås det var gott !

Förästen...........

Har ni läst om den där 13 åriga pojken och 15 åriga tjejen som fick barn! Vad är det för föräldrar skulle aldrig låte mitt  barn få barn! Vad tycker ni?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag 16 Februari

Nu är vi hemma i gen eftet en snabbis till Mamma!

Vi har varit på Sofias begravning.......Det var en "lätt" begravning med många barn! Det jobbig var att träffa föräldrarna , men vet ju inte riktigt ad man ska säga, inget käns bra . Man kan ju inte förstå hur dom känner det ........Är i alla fall glad att dom har Samuel kvar annar tror jag inte dom hade klarat det här!

Jag är så trött på Bilar, Opeln är det något fel med oljan eller nått och Citran är det något fel med toppen! Suveränt. Nej nu blir det en ny bil.

Den här bilen Vill jag ha! Ska åka till Gävle och prov köra den när Perra kommer hem! Saab 9-3 Kombi 2008

Nu vaknade Ellen så jag måste gå och ta upp henne! Emma är i skolan och efter det har jag lovat henne att åka och köpa godis efter som att det inte vart något i Lördags och så fick hon en slant  av Mormor som hon ska köpa något för!Nu har Emma kommit hem! Vi var och hämtade henne sedan åkte vi till Hemköp och köpte godis och handlade lite till middagen! Ellen sov ända tills vi kom hem!

Till Lunch vart det Makaroner, Köttbullar och Rivna Morötter Det var gott.
Till Middag är det tängt att jag ska göra UngsFalukorv och Kokt Potatis.

Sitter lite och tittar på Resor, det är ju dax att boka den snart, vill ju ha allt klart så fort som möjligt. Ska bli skönt att åka i väg! Måste fixa pass åt Mig, Ellen och Emma. Emmas har gått ut det räker ju bara i 5 år och mitt har jag haft i 10 år man såg ju inte direkt ut som i dag! =)

Nu kallar lillan på min uppmärksamhet!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Torsdag! Jippi!

I dag kommer Perra Hem!

Har precis varit och hämtat Emma i skolan och det var en glad tjej man fick tag på .......NOT!

Klassen har varit ute och åkt skidor så hon var ju så trött att hon inte viste var hon skulle ta vägen. Allt var fel och allt hon trode var fel.....Det är inte lätt att vara Emma i bland.

På väg hem tängte jag svänga in på Mc men den bra bilen nr 2 som vi har är ju ingen bra bil!  Vi var tvungna att köpa oss en till bil nu när Perra jobbar borta så då var han ute på Blocket och hittade en jätte bra bil.......men med halv bra pris 6000:- Den har ju gått så där men nu när jag åkte från Skräddarbacken så funkade inte kupefläkten så det vart värdens imma plus att temperaturen började gå upp.....Så inget mc vart det å ja som var så sugen på det för en gång skull!

Väl hemma vart det i alla fall en kopp Varm oboj det var riktigt gott. NU väntar jag på att mina klyft potatisar ska bli klara så vi får lite lunch.

Klyft potatis med Grönsaker och sås.

Fint väder är det i dag i alla fall!

Våran gata i Stan!

Nästan så man får lust att åka skidor när det är så här fint ute! Blir nog enpromenad med Ellen i vagnen efter Lunch!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ännu en dag!

Ännu en dag har gått!

Åkte med Emma till skolan vid 7,30 tiden det var snor kallt ute. Orkade inte skrapa rutorna på bilen så noga så vi såg kappt ut! =) Förästen har dom plogat så dåligt så när man ska svänga ut från våran väg till stora vägen ser man inte ett smack för att det är en så hög snövall.

Efter att vi lämnat Emma i Skräddarbacken åkte Ellen och jag till Ica på KUpolen för att handla lite, men jag tog ingen vagn där ute och naturligt vis fans det inga där inne, så det vart inte så mycket handlat. Hem och vila för att hämta Emma kl 11.00

Hemma i gen vart det våfflor till lunch och en promenad till Hemöp för mig och Ellen, Emma stannade hemma hon hade något på gång i rummet! Hon pratade om att hon höll på att uppfinna en städmaskin ? =)

Middagen i dag blev Fläsk och Lök sås med Potatis

Nu på eftermiddagen har vi hängt tvätt .....evighets göra !!!!!!

Ellen har badat och jag har tittat lite på nätet, vill åka utomlads i sommar!  Men vi får se.........

I morgon kommer Perra hem från Oskarshamn, och på Fredag ska vi åka till mamma!

Nu ska vi titta på Bolibomp!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

-18 grader

Ja så kalt var det i morse när jag gick upp! Och i dag ska Emmas skola åka Skidor...........Hon komer att vara djupfryst!

Efter skolan ska Emma följa med Amanda hem i gen, så det är bara jag och Ellen hemma! Funderar på att g till kupolen men det är ju så J*vla Kalt ute! Ska fundera en stund till.

I går kväll fick jag ett ryck och möblerade om i vardagsrummet, dt vart bra förutom att alla kablar inte räckte till tv så det får Perra fixa när han kommer hem!

Emma och Ellen November 2008

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

I dag är det sol! :)

I dag är det en super fin dag, nästan 10 minus grader och strålande sol!Helgen har varit lung, Perra har inte varit i garaget hela helgen för omväxlings skull! :) Snön har vräkt ner så det har bilivit
 en del snöskottning. I går ramlade Emma på spaden och slog ett sort hål i läppen och det tok blödde! Stakars liten.

Stakars fåglar det blir inte mycket mat för dom när det är sånt här väder!Så här ser det ut hemma hos oss! Massor med snö, men det är ju så fint när det är vitt ute!

I helgen har vi pratat om hur vi ska göra med Huset! Alla fönster behöver bytas inom en snar fram tid....Emmas ruta håller på att nästan rammla ut, och de övriga är inte heller så bra!

Bad rummet behöver oxå fixas, det är ju från 1965 när huset byggdes. Så det behöver nog en omgång!

Kan inte riktigt bestämma mig för villket som behövs göras först, det skulle ju vara roligt att göra badrummen men det blir inte roligt om Emmas ruta rammlar ut ! =)

Vi har bestämt att vi ska åka till Mamma i helgen och gå på Sofias begravning, inte roligt! Men vi åker nog hem i gen på Lördag efter som att Perra ska åka till Oskarshamn i gen på Söndag.

Melvin

Den 6 Mars kommer Emmas kusin Melvin och hälsar på, de ville komma sista helgen i Februari men då är ju Larsas 30-års fest i Hallsta så det ska vi nog på!

Oj det är inte lätt attskriva med en liten bebis i knät, så ni får ha översende medmina kråkor och stav fel =)

Nej nu ska jag dammsuga så länge som Ellen är glad! Emma är hos Amanda N på Gös Eriks och leker så henne ska vi hämta lite senare!

Hoppas det är sol i morgon med!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I dag kommer Perra hem!

Just det i dag kommer Perra hem från Oskarshamn, ännu en vecka har gått!

Den här dagen har varit lite konstig. Skjussade Emma till skolan halv 8 och efter som att Ellen har feber (antagligen biverkning av vaccinet) så sov hon när vi kom hem! Så jag lade mig jag också och somnade vaknade med ett ryck och trodde att vi för sovit oss! Haha Men då var klockan 11.15 skönt och utvilad.

Ellen och jag tittade lite på tv och åt en sen frukost. Ellen somnade i mitt knä och sov i en timme till.

Men man kan inte sitta i soffan i veckor i sträck så det var bara att ta i tu med att städa upp i köket, det behövdes verkligen! Ellen låg nöjd och tittade på i sitt baby gym. Jag vart värkligen nöjd med resultatet och jag han färdigt innan Ellen ledsnade. Nu sover hon nöjd i vagnen hoppas hon gör det tills vi ska hämta Emmis.

I dag kom inbjudan till Larsas 30-års fest i Orionparken. Det vill nog Perra gå på och jag också men vi får se hur det blir, när man har Ellen kan jag inte bara lämna henne hon vill ju inte ha något annat en tutte. Får se hur vi löser det!

Vi har upptäckt något så otroligt och slött att jag nästan inte kan tro det är sant! Beställa Pizza på internet å så kommer dom hem med den! Det kostar 30 kr extra men då slipper jag/vi åka å hämta! Super bra.

Över väger ett svårt beslut!

Mitt Plast Kusins barn, Sofia 3 ½ år har........... hur skriver man Avlidigt/ Dött? Efter en tids svår sjukdom.
Begravningen ska var den 14 februari på Alla hjärtans dag i Väddö Kyrka.
Jag vet inte om vi ska gå,det känns lite jobbigt att ta med sig barnen och Ellen som är så liten.
Vet inte hur Robban och AnnaKarin vill ha det häller om dom ska ha med Samuell eller hur det blir.

Det tål att tänkas på!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vaccin

I dag har Ellen fått sin första vaccin spruta på Bvc. Eller hon fick faktiskt två, nu har dom också börjat med Pneumokock vaccin å det är ju jätte bra för då motar man ju lite av dom bassillerna också!

Att man överhuvudtaget kan funder på att inte vaccinera sina barn kan jag inte förstå.? Anledningen till att våra barn i sverige vaccineras är ju för att utrota farliga sjukdomar. Och vist dom som väljer att inte göra det klarar sig ju också mot sjukdomarna efter som att de flästa barnen är vaccinerade och inte får dessa sjukdomar.

Men hur blir det för de barn som inte vaccinerats när dom blir vuxna och kanske väljer att åka till sådana länder som inte vaccinerar sin befolkning och många av dessa sjukdomar är vanliga? Eller om man som barn trampar på en rostig spik eller blir biten av en hund och inte har tagit vaccinet mot stelkramp, vad gör man då? Det är inget jag vill utsätt min barn för!

Vanligen hör man offta att barnet blivit sjuk efter vaccination och visst det finns säkert de som blir det men, jag tror också att man som förälder tittat lite extra på sitt barn efter som att man tro att man vet att det är just vaciinet som gör att barnet blir sjukt. Har jag rätt i det jag påstår? Vanliga biverkningar vid vaccination är just feber och det tror jag men att barnet plötsligt inte kan sova själv eller liknande har jag svårt att tro.

I dag har då Ellen fått den första dosen av Difteri,Stelkramp,Kikhosta,Polio och Hemofilus inf B och JA vist är hon grinigare än vanligt hon är aldrig grining annars, och ho sover inte middag som vanligt. Men tänk er själva att få en spruta i benen om ni skulle ha en sådan lite kropp, jag kan förstå om dom känner sig lite ledsen en period! :)

Emma är hos en kompis och leker ska hämta henne på efter middagen, skönt för henne nu när hon har varit sjuk och haft så tråkigt med mig.

Till min vän Therese

Receptet på potatis och Purjolöksoppa har jag fått från Emmas gammal dagis, Vi hade henne på ett familje kopperativ så vi var där och lagade mat 4 dagar per termin och det är något jag varmt kan rekommendera att ha sina barn på. Hela förskolan blir som en stor familj och alla värnar om allas barn ! Åter till Soppan :) Receptet är ju då till en förskole grupp på 15 barn och 5 vuxna , men jag brukar höffta lite det brukar bli lika bra!

Potatis och Purjolöksoppa

1. Potatisar ca 20 st
2. Purjolök 2-3 st
3. Grönsaksbuljong 2 liter
4. Creamfraich 1 dl
5. Finskuren gräslök
6. Salt och Peppar

Skala och skiva potatisen
Ansa, skölj och strimla purjon
Lägg potatis och purjo i en kastrull slå på hälften av buljongen
Kokoa tills potatisen är sönder kokokt
Mixa sönder grönsakerna
Späd med rästen avbuljongen
Smaka av med salt och peppar
runda av med Creme fraichen

Super gott! Går jätte bra att frysa om man gör mycket som jag brukar göra. Emma älskar den här soppan så den är bra till Lunch när hon kommer från Lekis.

Nej nu ska jag plocka i hop lite !

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag får inget gjort!

I dag har vi, alltså Emma, jag och Ellen varit till kupolen och lämnt tillbaka byxorna (jeans) jag köpte i torsdags. Jag var inte helt nöjd med dem i affären men efter som att inga andra passade,av typ 10 par jag provade så tog jag dem.

Hem har jag nu provat dem mer och bestämt att jag inte tyckte om dem. Problemet är att seda jag fick Ellen har jag rasat i vikt och väger nu 10 kg mindre än innan jag vart gravid,så i prinsip passar inga kläder jag har, på mig! Vad jag vet brukar det vara tvärt om att kläderna brukar bli för små?

Efter det åkte vi till Ica Trumpeten för att handla! Det är en liten ica så man får lätt parkering, jag orkar inte åka till något stort ställe och trängas. Och varje gång jag vart till vårt lokal Hemköp  så blir jag så arg att det antingen var dyrt eller att de inte hadde det jag ville ha, så i dag provade vi en annan affär!

Sedan vart det hem å äta lunch , sebylla korv med bröd det var riktigt mummsigt. Niklas kom för bi och kastade i en maskin tittade på Super-G med mig. Det gick väl som väntat........Spelade memory med Emma och åkte vidare till Mora kl 15.30.

Till middag har jag faktiskt lyckats göra en potatis och purjolök soppa.

Men annars har jag inte gjort ett dugg. Jag blir allt för offta sittande med Ellen i soffan! Jag har redan gjort bort mig på den fronten! *suckar*

Emma har varit hemma från skolan nu i två dagar men i morgon får hon åka dit, bara lite röd runt näsan men ingen feber. Imorgon ska Ellen få sin första spruta.Hoppas det går bra.

Nu ska jag försöka lägga Ellen i sängen och gå och leta efter Emmas skidor, hon ska ju åka på torsdag så det är bäst jag letar redan nu!


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Utmaning

Utmanad

4 av mina favorit program på tv
1. House
2. Let's Dans
3. Diplomaterna
4. Dokumentärer


4 saker som jag gjorde igår
1. Tittade på skidor på tv
2. Ut och gick med Ellen  vagnen
3. Lagade mat och mat lådor till Perra
4. Tvättade


4 saker som jag längtar till

1. När vi åker utomlads
2. Till sommaren
3. Vi köper nya bilen
4. Att köpa ett nytt matbord

4 favorit restauranger

1. Mandarine Palace i Söderhamn
2. American Take away i Borlänge
3. Kina i Borlänge
4. Coco thai i Borlänge

4 saker på min önskelista

1. Att Mina barn inte blir sjuka
2. Att vi snart kan köpa nya bilen
3. Att kunna åka utomlands fler gånger per år
4. Att köpa nya fönster till vårt hus!

4 personer som jag utmanar
1. Therese N
2. Malin N
3. Ellinor G
4. Malin M

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()