Det blir nog inget jobbande för mig!

Som det ser ut nu så blir det nog inte något jobbande för mig. =( I alla fall inte bara några dagar (12timmar) som jag ville för Andreas ville inte gör om schemat och jag skulle bara få ta dagar från MIN 30 timmar rad och då skulle det bara var ca 9 timmar /per Vecka jag skulle kunna jobba och det lönar det sig ju inte att sitta och åka till Falun för att göra så, det blir till att räkna dagar och och kolla hur länge vi känner att vi har råd att jag är hemma och fattig mamma! =) Vi får hoppas på att Perra får åka till Oskarshamn i gen då kan jag säga till andreas att jag inte kommer förens Augusti 2010 som vi planerat.

Jag blir så arg och faktiskt lite ledsen att det inte verkar som om han månar om sina anställda utan mer för en vikarie då menar jag inte dig PÄR. Ett bra företag med god personal politik månar om sina anställda.  Och det är ju inte direkt första gången det blir så här, har massor med "fall" som är lite konstiga hur folk har blivit behandlade!

Nej nu måst jag göra något som får mig på bra humör, ska snart hämta Emma hoppas hon är på bra humör i alla fall!

Kanske ska köpa en triss lott kanske man slipper jobba något mera!

Tjingeling!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lucentis behandling!

Jag behövde inte göra det här i alla fall!





Visst ser det skönt ut!

Tjingeling!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ögon doktorn!

Jippi i dag var jag till Falun för ett besök hos ögon doktorn. Jag hade tid 10.20 och av någon anledning har jag börjat att bli sämmre och sämmre på att vara ute i god tid. Innan jag fick Ellen så kunnde jag vara 30-20 minuter före min tid på plats vid ett läkar besök eller dyligt men nu är jag precis i tid. Anmälde mig i "luckan " 10.20 prick. =) Men varför stressa till det stället, jag fick i alla fall vänta till 11.00 innan jag fick komma in och läsa bokstäverna på JÄTTE tavlan och få droppar. Men jag hade ALLA rätt även den gång och såg 0,1 eller är det 1,0 som man ska göra! Sen ska man vänta i 20 minuter på att dropparna för pupilvidgning ska värka , men jag väntade nog till 12 något innan det vart min tur. Snacka om vänte tid.  In till Tant doktor som kollade lite och hade 20 frågor som vanligt tog ett nytt foto på ögat och det såg lika ut som förra gången men hon tyckte ändå att jag ska till baka om 4 veckor och höra av mig så fort jag märker att det blir sämmre. Alltså bara att boka in ÖGON DOKTOR om 4 VECKOR.......

Väntrum är en annan hypotes i Livet, först å fråmst vill jag inte ta i något som dom där snorande gammla tanterna och gubbaran tar i tänk om man får Grisflunsan.......Livrädd att låta någon ta på Ellen........Nejdå nu överdriver jag lite men bläää så äkligt !

Jag äslkar att lyssna på andra som pratar har så svårt för att inte lägga mig i när jag hör hur dom svammlar.....

En gubbe pratade vitt och brätt i väntrummet om hur han tyckte att det var så många han träffade som hade problem i gulafläckeneller hjärt problem (70-80 åringar) och att det måste var något i luften som gör att alla börjar se så dålig och att hjärtat lägge av.
Men snälla gubbe de han träffar är ju den målgrupp som drabbas av dom här sjukdomarna och inte konstigt att det är många då det nu finns en bra behandlig och det är många som får hjälp, förr i tiden fans det ingen hjälp och många misste synen utan att veta vad det var för fel. Trök gubbe.

Nej nu ska jag gå och hjälpa Emma städa, rensa, kassta och sortera alla hennes leksaker ( skrott) hon har i rummet för i morgon kommer Kusinerna och då är det bäst att ha ordning........

Men om man inte har problem med ögonen kan man ju alltid göra så här, det är ju inte så farligt med spruta i ögat det har ju jag gjort flera gånger! (ironisk) =)



Förästen hade jag tänkt åka till Butiken i dag men jag är fortfarande sur så jag struntade i det!

Tjingeling

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Finns det någon som kan reta mig MER!

Och svaret är JA......det finns det. Funderar lite på hur mitt nästa steg ska bli. Det känns som att jag jobbar i mot vind och att han inte kommer att hjälpa till för att det ska gå att utföra! Jag ska i alla fall sura resten av veckan och se om jag kan komma på någon annan bra ide'?

Mitt förslag dög ju tydligen inte.........

Ni som undrar vad jag svammlar i är att som jag skrivit förut så vill jag börja jobba lite men det värkar vara ett jätte stort projekt att lösa i Lidl värden! Men men vi får väl se hur det blir och hoppas på att man kan få dagis inom en snar framtid villket jag inte tror........Det är ju lite tid kvar inna Ellen fyller 1 år och innan dess får hon ju ingen plats. Det roliga i det hela är att vissa ska vara så omständiga och allt ska var så svårt men när det gäller andra så går det jätte bra att göra ett nytt schema! Hoppas att Bea vill börja jobba halvtid snart också så att det blir ännu krongligare! =)

Nej nu ska jag återgå till att SURA och äta frukost medan Ellen sover! 

Tjingeling!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ny vecka!

I helgen har Mamma och Hasse varit här så det har inte blivit så mycket gjort. Emma fickflera paket och så vart det tårta i gen.....=) Planen var att Emma skulle  ha sitt kalas nästa helg men med hem från skolan var en inbjudan till Elsa.N som ska ha Party på fredag så då väntar vi och har vårt kalas helgen efter det och vi tänker ha det på Charlies Lekland så vi slipper ha det här hemma.

Till helgen hoppas jag på att det kanske kan bli lite tapeter eller något annat, perra ska till Theresia och Kenny som behöver någon hjälp med Elen i sitt hus......Annars vet jag inte vad som händer.

I går kapade vi ner buskaget framför huset det var jätte bra nu ser man om det kommer någon.

Offerten från kakel Gruvan har kommit och det vart inte alls som jag tänkt mig.....

Dusch rum ner med bastu dörr:

12,4 m2 vägg och 2 m2 golv med kakel och klinker + dörr till bastu, blandare 21500:-

Badrum uppe:

22,7m2 vägg och 6,8 m2 golv med El golvvärme och kakel och klinker 80300:-

Då ville dom sätta tillbaka de gamla toan, handfat och badkar. Det var inte det vi pratade om när han var här och tittade.

Totalt: 101800:- Av det är arbetskostnaden 64600:- som vi får dra av på RoT avdrag.

Men det är inte det här som jag vill ha utan så här.


Uppe

 • Nytt kakel och klinker
 • Vattenburen golvvärme
 • Bubbel badkar
 • Ny toa fastmontag på väggen
 • Nytt handfat med möbel
 • Spottar i taket
 • Pax fläkt
Nere
 • Nytt kakel och klinker
 • El golv värme
 • Ny duschblandare
 • Spottar i taket
 • Ny rökfärgad Bastu dörr
Det ska bli intresant och se hur offerten från vattenhuset kommer att bli . Jag räknar med 150000:- så det ska bli spänadne tur att RoT avdrag finns , annar har man ju inte råd att renover ett badrum .

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Emma 7 ÅR =)

I dag fyller min stor flicka 7 år och vädret visar sig faktiskt från sin bästa sida. SOL.



Morgonen började med att ett enligt Emma stort packet väntade vid hennes dörr när hon vaknade men av någon annledning öppnade hon inte det förens både jag och Ellen hade massat oss upp ur sängen.=)

I paketet väntade 20 Petshops och det var en super present som jag viste att hon önskar sig, glad blev hon i alla fall. Sen en snabb talrik med glass innan skolan. Villken bra mamma som ger sitt barn glass innan frukost och skola.=)

Nästan en sån här fick hon fast en med 20 st pet shops.

Nu ska jag gå och börja göra i ordnig tårtan tills i efter middag, å så ska jag göra några Kärleks mums!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

3 Dagar kvar tills Emma blir 7 År.

Var har tiden tagit vägen, bara 3 dagar kvar tills Emma blir 7 år. Hon som varit min lilla tjej har helt plötsligt blivit mammas stora flicka. Som går i första klass och vill bestämma allt här i huset.! *ler*.

Kalas har vi planerat till 19 eller 26 september vi hinner inte innan, eller det hade vi väl men jag har försökt förtränga att hon ville ha kalsas  men så blev det inte får se vad vi ska hitta på.

Ellen och jag ska väl åka och shoppa lite presenter nu någon dag hon vill ju ha så mycket. I går när vi var och tittade på en ny vagn till Ellen så såg hon ett Pet shop hus för bara 800:- och det tror jag inte att det bli lite dyrt........

Dock inte den här färgen men en sån här ska det bli.

Nu ska jag fortsätta att måla, så roligt!

Tjing......

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det löste sig i alla fall!




Som jag skrev i ett inlägg för ett tag sedan så vill jag börja jobba lite nu, tycker att jag vart hemma så länge och jag behöver komma ut och träffa någon annan människa som är äldre en 7 år. Och innan jag fick Ellen så pratade jag med min "El Bosso" och det skulle inte var några problem. Men som jag vet så tängte väl han att det är ju evigheter tills dess men nu kom jag med frågan om det skulle gå bra om jag började jobba några timmar i Oktober.

Jag ringde och frågade honom innan vi åkte till Turkiet och sa att jag skulle höra av mig när jag kom hem men jag har haft annat för mig så det vart i måndags jag ringde och frågade hur det gått. Och svaret jag fick var att det inte skulle gå något bra och att FAKET sa nej för helg vilan? Vaddå helg vila? Jag vill ju bara jobba Fredag, Lördag. Men han skulle höra av sig nästa dag.

Då blev jag lite upprörd, ni som känner mig vet att jag lätt kan jaga upp mig över saker jag inte tycker eller vet är rätt. Så sakt och gjort jag ringde FAKET (handels) och frågade hur det ligger till.

 • Så länge jag har föräldrar dagar kvar kan man inte nekas att ta ut dom
 • Helg vila infaller bara om man har jobbat mycket i veckan
 • Vill jag börja jobba 6,10,12,15 timmar så får jag det
Det ännda som kan vara lite så där är att det ska inte var en omöjlighet att göra ett fungerande schema.

Det tråkiga med det hela är att det jobbar människor där nu som det känns lite tråkigt om dom inte får jobba kvar eller får mindre timmar, men så hade det blivit om jag kom tillbaka på alla mina timmar i alla fall. =(

Men nu ska i alla fall jag få schemat och kolla villka dagar jag kan jobba så får han fixa ett schema som funkar.....


Och du Pär, hoppas jag inte ställer till något för dig nu?


Hejdå!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Renoveringe i gång i gen!

Nu har vi äntligen fått fart på vår renoverings glädje! Perra har spackalt färdigt och rivit upp det gamla golvet och vi har målat och fixat så snart kanske det kan komma upp några tapeter där nere och vi kan fortsätta med ALLA våra andra projekt i huset.

Vi har varit till Vattenhuset för att få en offert på badrummet, det skulle ta ca 2-3 veckor innan vi skulle få den så det väntar jag spänt på.







Hoppas ni fattar vad som är golv och vad som är tak!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Män som hatar Kvinnor!

Män som hatar kvinnor såg vi på i helgen, och den får VG för att vara en film baserad på en bok. Annars brukar jag tycka att dom utesluter för mycket av viktiga detalijer när dom gör en film av en bok. Men den här gången var det faktiskt ganska bra. Fast visst har jag många invändnigar på hur dom har vinklat och förändrat personer i filmen. Lisbett har dom gjort för "Normal" eller hur ska jag  säga. I boken är hon ju super associal. Skulle hon ha normala kläder i filmen så skulle hon inte uppfattas som onormal. osv


Å vad bra!Har fått en mildare skada i närminet och kommer inte i håg hur man vänder bilden! *suckar*

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()