I bland kan hon driva mig till vansine!

In för skolan fick Emma nya gympa skor ( Måndag).Och det är väl okej, bara dom inte kommer hem 2 dagen ( Tisdag) med dom blötare än blötast. Då visar det sig att hon ramlat i Leran och sedan försökt gjort ren dom i hand fatet.I dag är det Fredag och dom är äntligen torra. I går (torsdag) fick hon ha dom andra gammla gympa skorna till skolan och jag trodde i min enfald att hon lärt sig en läxa, när jag vart ganska arg att dom NYA skorna nästan vart förstörda 2 dagen . Men nej inte då, dom gammla skorna såg lika dan ut, eller inte blöta med väldigt leriga. Å ändå så hade hon gummistövlar med sig alla dagar. Dock är väl dom i minsta laget.Men i går åkte vi och köpte NYA gummisar och har hon inte haft dom i dag så ska jag limma fast dom på hennes fötter! =)Har letat efter skor till Ellen också, men inte hittat några som passar. Ska ta en tripp till Kupolen i dag och se om jag kan hitta några.

I dag far vi till Söderhamn, ska tydligen hämta upp Malin i Gävle. Får se hur det går med Ellen hon brukar inte uppskatta att åka bil. Men det blir ju en historia i sig! =)

Emma väntar på att få åka karusell med mamma, pappa och Malin på strömmings leken! 

Ellen fick snällt vänta med Farbror Niklas.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Simskola och Ellen!

Tisdag betyder simskola för Emma. Steg 2 och lite mer simning. Det var 4 stycken andra från Emmas gamla grupp som var med i den här gruppen. Allt gick jätte bra och hon var nöjd och trött efter åt.

Får se hur det blir senare i höst hur trött Emma kommer att vara, simskolan börjar 17.50 till 18.30 och det är nästan i senaste laget men inget att göra åt. 900 kr kostar det men det är det värt, med tanke på att hon lär sig simma ordentligt.

På söndag börjar Ridskolan så det är mycket nu, från att ha varit hemma och inte gjort ett dugg till att allat börjar på en gång.

Ellen ramlade ur vagnen i går ! Å jag vart så rädd att hon slagit sitt lilla huvud. Ellen låg ute och sov i vagnen och jag tittade till henne och hon sov, efter en stund tittade jag till henne i gen och då slog hon upp ögonen men jag tängte att hon får ligga en liten stund till, ville inte slita upp henne ibland somnar hon om. Och det gjorde hon så jag satte mig i soffan och plötsligt hörde jag en duns och reser mig upp och ser henn ligga på marken.....Min lilla goding, men jag tror inte hon gjorde illa sig så mycket. Hon hade mössa och jag tror inte att hon slióg huvudet i marken men det var inte rolig jag vart jätte rädd.

Så nu är hon fast spännd när hon sover, får inte ramla på huvudet något mer.

Ellen ramlade ur sängen 2 gånger i Turkiet också, så nu får det vara nog.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Turkiet 29 Juli 2009 - 12 Augusti 2009

Onsdag 29 Juli 2009 tog vi tåget från Borlänge till Arlanda, så smidigt kommer alltid att ta tåget till Arlanda. Väl frame på Arlanda så skulle vi ha ca 2 timmar att fördriva innan planet skulle gå. Och det var inga problem alls. Vi växlade pengar på Forex och tog en kaffe på Wayne's Coffee  där naturligt vis olyckan var framme och Ellen drog ut min fulla kaffe kopp rakt på Emma. Som tur var brände hon sig inte men alla hennes kläder vart ju fulla med kaffe. =( Som tur var hade vi inte lämnat våra väskor så det var bara att ta fram något nytt att ha på sig.

Efter den olyckan gick vi till inchekningen, för det brukar alltid vara långa köer, men det var ingen före oss! Det har jag aldrig varit med om. Lämnade vagnen på speciall bagage och gick mot gaten som naturlig vis var så långt bort man kan komma på nya delen. 

Vi fick super bra platser också 1 a,b,c. Alltså längst fram. så skönt att slippa krångla sig in långt med Ellen och det blir varmt när man ska av och man får vänta för alla andra omständiga resenärer.En annan reflektion över människor som reser. När vi satt och väntade på att få gå ombord på planet satt det en gubbe och ringde till alla sina släktingar och berättade att han var på arland på väg till turkiet och om hur det skulle gå till osv. Högt och ljudligt det var nog ingen som missade vad ha sa........ Men det var inte det jag tängte på, utan varför har alla så brottom på? Planet åker inte i från en inchekad människa. Och på Arlanda så får dom som sitter längst bak i planet gå på först och så vidare. Så vi som satt längst fram fick gå på sist och det gjorde oss ingenting. Men så fort dom kommer till Gaten så börjar dom trängas för att komma på först.........

Flyg resan gick jätte bra Ellen sov nästan hela vägen och Emma tittade på sin bärbara Dvd som vi hade med oss , och jag hade köpt en ny film till henne som hon fick på planet. LasseMajas dektektiv byrå. Hon vart jätte glad =)

Frame på flyg platsen i Antalya så gick allt också jätte bra och fort, vi fick våra väskor och gick till Bussen som skulle ta oss till Hotellet i Side. Och det var så varmt och helt kol svart ute.

Bussresan tog ca 1 timme och det ända man såg efter vägen var bensin stationer, och det var inte 1,2,3 eller 7 det varmassor på båda sidor av vägen.( räknade dom på ena sidan på vägen hem och det var över 30 st och då är det nog minst lika många på andra sidan.)

Vi fick ett rum med markterass på vårt fina hotell Cathy Garden i Side. Det känndes som att det låg mitt ute i på landet, med en Moske som närmsta granne.Men det var bara sägen som var intressant fösta kvällen, å vi hade Luftkonditonering på rummet. Så skönt.

Dagarna i Turkiet flöt på med mycket värme sol och bad. Vi hade en termometer som satt i ett träd utan för vårt rum och den var i skuggan hela tiden och den visade mellan 26-28 grader hela tiden dag som kväll.

Vi åkte på en 2 dagars utflykt till Pamukkale ( Bomullsborgen) där Perra och Emma badade i Kleopatra polen och vart 10 år yngre. Det är den mineral vatten (som Vichy vatten) som alltid håller 34 grader.

Pamukkale

Eftersom att det var en 2 dagars tur så fick vi sova på ett annat Hotell in till Pamukkale. Det var väl inget att hänga i julgranen direkt samma j*vla fakir sängaroch äklig mat och en central luftkonditionering och den burrade så jag kunde lika gärna ha sovit i en fabrik och haft lika ont i huvudet när jag vaknade. Ellen ramlade ur sängen också och slog huvudet, men det var inte så farlig bara ett märke efter mattan. =)

I turen in gick också en del andra turist fällor. Textilbutik med dubellt så dyra priser. Silver butik inget för oss. Onyx fabrik. och det som var lite intressant var en Matt fabrik där dom verkligen hade fina mattor och man fick se hur det gick till att väva en matta.

Det var skönt att komma tillbaka till vårt hotell i alla fall. Vi var trötta och brända!

Vi var också på en båtutflykt, på Manavgat floden. Vattnet i floden var bara 16 grader så det var isande kalt. Jag och Ellen var hela dagen på båten efter som att det var så varmt och ingen stanns för Ellen att bada. Men Perra och Emma badade både i den kalla floden och i det varma havet som var 30 grader varmt.

De flästa dagarna spenderade vi vid vår pool, som var precis lagom stor och lagom djup. Emma har lärt sig simma jätte bra under den här semestern. Vi har också utforskat Side så nu har vi bra koll på vart allt finns.

Sista dagrna handlade vi lite kopior, men det vart inte så mycket. Några tröjor till mig och Emma. Perra köpte två par jeans annars tycker jag att  det är inte värt pengarna, även om det är biligt så försöker dom  lura på en kopiorna för samma pris som en äkta hemma. Ett exempel : Emma ville ha en Hallo kitty klänning, och den ville dom ha 100 kr för, och i går på H&M såg vi en nästan lika för 99kr och vissa saker gick det inte att få ner något i pris.


Sista dagen gjorde Emma flätor i håret, det vart jätte fint. Det kostade 30 TL ca 150 kr.

Bussen hämtade upp oss vid hotellet kl 9.00 för att ta oss till flygplatsen. Super bra att dt var så tidigt slippa vänta hela dagen. På flygplatsen gick allt jätte bra och fort. Vi var fort hemma i  sverige i gen.

Med på flyget var Magdalena Graaf med sina pojkar.


Trötta i väntan på väskorna på Arlanda. Nu väntade bara tåget hem till Borlänge.

Det var en super bra semester, vi åker nog tillbaka till Turkiet nästa år .

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Emma har börjat 1:an

I måndags var första dagen för Emma i skolan. Ny inhandlade kläder och skor var en viktig sak, men annars var hon väldigt lugn. Glad att träffa någon annan en mig och Ellen.

Emmas nya klassrum ligger i Gul studiehall, så det var en ny grej. Emmas klass 1c delar ingång med 3b så det ska bli intresant och se hur ordningen kommer att vara med kläder och sånt.

Några nya barn var det också, en svensk tjej och resten från Tellus klassen ( invandrarklassen)

Vi föräldrar fick vara i klassen i ca 1 timme till första rasten, det var inga problem att lämna Emma. Hon var en glad tjej när jag hämtade henne.

Emma fick stanna på fritids i 2 timmar efter som att jag skulle till Falun och ögon doktorn. Det gick också bra ingen spruta den här gången men ska till baka om en månad. Man vet ju inte när det kan ändras och jag behöver en J*vla spruta.

Skönt att Emma börjat skolan så hon inte får så tråkigt......

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemma!

Blir ett lite snabbt inlägg, får skriva en längre en annan dag och lägga in lite bilder.

Men vi är i alla fall hemma efter 2 veckor i Härliga Turkiet. Jag har varit lite ANTI Turkiet har väl haft lite felaktiga meningar om Turkiet och Turkar. Men det var inte alls värre än i Grekland, lika om inte lite bättre dom var inte alls på oss så mycket. Eller Ellen ÄLSKADE dom. Pussade och Kramade på. Och vi planerar redan näst års resa till Turkiet och Side. =) Någon som vill följa med?

I helgen blir det nog inte så mycket gjort, kanske lite trädgårds arbete. Hade lite tanka på att åka till Söderhamn men vi får nog stanna hemma.

Sugen på Kräftor är jag också!

Nej skriver mer någon annan dag.......

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()